Σχεδιασμός και Κατασκευή Λογοτύπου

Το λογότυπο αποτελεί τη γραφιστική αποτύπωση ενός εμπορικού σήματος μιας επιχείρησης και εκφράζεται με ένα γραφιστικό σχέδιο, σύμβολο, το όνομα της εταιρίας. Είναι ένα όνομα, σύμβολο ή έμβλημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη σαφή ταύτιση και αναγνώριση μιας μοναδικής επιχείρησης ή οργανισμού. Θα πρέπει να αντανακλά και να εκφράζει αποτελεσματικά την εταιρική ταυτότητα, τη φιλοσοφία, το όραμα, τις αξίες, το προφίλ και ύφος της επιχείρησης.

Τα λογότυπα ταξινομούνται σε 5 βασικές κατηγορίες:

  1. Symbols Τα σήματα μάρκας ή εικονογραφικά σήματα είναι λογότυπα που αποτελούνται από ένα γραφικό σύμβολο ή εικονίδιο.
  2. Wordmark   Λογότυπα που σχηματίζονται από λέξεις.
  3. Lettermark  Τα ακρωνύμια ως λογότυπο – αποτελούνται αποκλειστικά από τα αρχικά μιας εταιρείας ή μάρκας και για το λόγο αυτό είναι γνωστό ως μονόγραμμα.
  4. Συνδυαστικά Τα λογότυπα που συνδυάζουν ένα σύμβολο ή εικόνα με λεκτικό.
  5. Emblem – Έμβλημα  Τα λογότυπα περιέχουν το όνομα της εταιρείας μέσα σε ένα γραφιστικό σχέδιο.

Είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση να έχει το λογότυπο που της ταιριάζει.

Το λογότυπο μιας επιχείρησης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής κατά τη δημιουργία, καθώς είναι το ένα και μοναδικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης το οποίο αντιπροσωπεύει την επιχείρηση και πρέπει να παραμείνει αλησμόνητο, διαχρονικό σε βάθος χρόνου, εύκολα αναγνωρίσιμο και καλαίσθητο, ενώ παράλληλα να μην θυμίζει κάποιο άλλο και προκαλέσει σύγχυση στο μυαλό του καταναλωτή.

Στη The Ads αντιλαμβανόμαστε την αξία ενός λογοτύπου για κάθε επιχείρηση. Αναλαμβάνουμε τη δημιουργία ή ανανέωση του λογοτύπου μιας επιχείρησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και στόχους σας, με απαράμιλλη αρχή την ανάδειξη και επιθυμητή αντανάκλαση της εταιρικής σας ταυτότητας στο καταναλωτικό κοινό – στόχο σας.

Το λογότυπο θα πρέπει να είναι: 

Απλό

Aναγνωρίσιμο

Απομνημονεύσιμο


Διαχρονικό

Nα προκαλεί εντύπωση

Θέλετε προσφορά για Λογότυπο;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!