Ψάχνετε Domain Name και θέλετε να το κατοχυρώσετε;

Τι είναι το Domain Name;

Με απλά λόγια είναι το όνομα που επιλέγουμε για να συνδεθούμε στο internet και το οποίο ακολουθείται από την κατάληξη της περιοχής ή της κατηγορία στην οποία ανήκει. Για παράδειγμα: yahoo.gr. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα όνομα-διεύθυνση που παραπέμπει σε κάποιον διαδικτυακό τόπο (Website). Το domain name (όνομα χώρου) μπορεί να θεωρηθεί ως η διεύθυνση μιας επιχείρησης ή εταιρείας στο Internet. Εκεί, μπορεί να σας βρει ο οποιοσδήποτε.

Το όνομα χώρου μπορεί να θεωρηθεί επίσης και ως η online ταυτότητα μιας επιχείρησης ή εταιρείας. Ένα όνομα χώρου είναι ένα μοναδικό όνομα για έναν δικτυακό τόπο. Για παράδειγμα, το theads.gr είναι ένα όνομα χώρου όπως επίσης και το google.com. Tα ονόματα χώρου πρέπει να κατοχυρώνονται και όταν κάποιο όνομα χώρου κατοχυρώνεται, καταγράφεται σε έναν μεγάλο κατάλογο ονομάτων.

Η χρήση των ονομάτων χώρου γίνεται μέσω του browser που έχει ο καθένας εγκατεστημένο στον υπολογιστή, αλλά και μέσω όλων των εφαρμογών/υπηρεσιών που λειτουργούν στο διαδίκτυο. Γνωστοί browsers είναι ο Chrome, ο Firefox, ο Opera, ο Safari και ο Internet Explorer. Κάθε browser έχει ένα πεδίο στο οποίο μπορείτε να εισάγετε το όνομα χώρου της ιστοσελίδας που θέλετε να επισκεφθείτε.

Πως λειτουργεί η κατάληξη; 

Κάθε όνομα χώρου αποτελείται από δύο μέρη, το πρόθεμα και την κατάληξη. Για παράδειγμα στη διεύθυνση theads.gr, το πρόθεμα είναι το theads και κατάληξη είναι το .gr. Στο πρόθεμα μπορείτε να εισάγετε αλφαριθμητικά στοιχεία και παύλες. Άλλοι χαρακτήρες όπως το θαυμαστικό, το κόμμα κ.ά., δεν επιτρέπονται. Aν ένα όνομα χώρου θεωρείται κοινόχρηστο ή γεωγραφικός όρος εκχωρείται μόνο στους αντίστοιχους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από τον τρόπο γραφής του με λατινικά στοιχεία. Επίσης δεν επιτρέπεται η εκχώρηση ονομάτων χώρου που αποτελούν λέξεις κλειδιά στο Διαδίκτυο.

Πως γίνεται η κατοχύρωση;

Η κατοχύρωση ενός ονόματος χώρου είναι η διαδικασία με την οποία ένα ελεύθερο όνομα που δεν ανήκει σε κάποιον άλλο, παραχωρείται για χρήση σε κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Με την κατοχύρωση παραχωρείται στον ιδιοκτήτη το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του ονόματος, για όσο διάστημα ο ιδιοκτήτης καταβάλλει τα τέλη κατοχύρωσης. Τα ονόματα δεν κατοχυρώνονται ισόβια, αλλά δεσμεύονται απλώς για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να ανανεωθεί από τους ιδιοκτήτες τους όταν η προηγούμενη περίοδος μίσθωσης φτάνει στη λήξη της.

Η The Ads σας βοηθάει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και να κατοχυρώσετε το Domain Name που επιθυμείτε ή να το ανανεώσετε.

Έλεγχος

Καταχύρωση

Διαχείριση & Ανανέωση

Θέλετε προσφορά για Domain Name;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!