Τι είναι το Hotel Marketing, Ξενοδοχειακό Marketing ή Marketing για ξενοδοχεία;

Hotel Marketing ή Marketing για ξενοδοχεία είναι η προβολή της ξενοδοχειακής μονάδας μέσα από διάφορα κανάλια προβολής.

Πως όμως θα ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και γιατί ο δυνητικός πελάτης-ταξιδιώτης να επιλέξει τη δική σας τουριστική μονάδα;

Ένα ταξίδι μπορεί να έχει διαφορετικό σκοπό. Μπορεί να είναι επαγγελματικό, όμως μπορεί να είναι και ταξίδι διασκέδασης, χαλάρωσης, δημιουργίας στιγμών, για το λόγο αυτό η ιστορία και η εικόνα που θα αφηγηθούμε και θα προβάλλουμε μέσα από τα διάφορα κανάλια προβολής και επικοινωνίας είναι υψίστης σημασίας. Ο δυνητικός πελάτης θα μας επιλέξει εάν προβάλουμε μια Unique Customer Experience.

Στη The Ads-360 Advertising Agency βοηθάμε τα ξενοδοχεία να προβάλουν την εικόνα του brand τους και να επιτύχουμε από κοινού ανοδικά ποσοστά πληρότητας.

"A journey of a thousand miles begins with a single step".

- Lao Tzu

Hotel Marketing Strategy

Αρχικά είναι σημαντικό να ορίσουμε τη στρατηγική μας, αναγνωρίζοντας το πώς θέλουμε να προβληθούμε και να αποτυπωθούμε στο μυαλό του καταναλωτή.

 • Ορισμός unique value proposition.
 • Ορισμός Κοινού-Στόχου.
 • Επιλογή κατάλληλων μέσων προβολής.

Branding

Δημιουργούμε την ταυτότητα του brands μας που ταιριάζει με τη μοναδική πρόταση πώλησης του ξενοδοχείου μας. Οπτικοποιούμε την ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε με το brand μας.

 • Brand Strategy
 • Logo & Tagline
 • Corporate Profile

Content marketing

Στο σημείο αυτό, δημιουργούμε περιεχόμενο για να αφηγηθούμε την ιστορία μας, μια ιστορία που θα δημιουργήσουμε για να δείξουμε στον καταναλωτή το customer experience που θα βιώσει στο ξενοδοχείο και τον προορισμό που έχει επιλέξει. Μπορεί να είναι:

 • Social media content.
 • Photography, Videography ξενοδοχείου και του ταξιδιωτικού προορισμού.
 • Καμπάνιες που θα επικοινωνήσουν τα μηνύματα που επιθυμούμε και θα δημιουργήσουν UGC πελατών.
 • E-brochures.

Let the travel begin...

Social Media Marketing

Η προβολή του ξενοδοχείου σας μέσω των Social Medias αποτελεί τον πρωταρχικό σας στόχο. Με τον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό στο κλάδο και την είσοδο των Airbnds, πρέπει κάθε ξενοδοχείο να προβάλει την ταυτότητα του και να δείχνει την εικόνα και τις υπηρεσίες του που το κάνει να ξεχωρίζει μέσα από τα πιο διάσημα κανάλια διαφήμισης. Η στρατηγική που ακολουθούμε στο σημείο αυτό είναι η επιλογή των κατάλληλων μέσων προβολής για το ξενοδοχείο και η επιλογή του κατάλληλου περιεχομένου για κάθε μέσο. Facebook, Instagram, Youtube, Tik Tok, Linkedin, τι ταιριάζει στη δική σας περίπτωση;

Google Ads

Η αναζήτηση των δυνητικών μας πελατών για την επιλογή ενός ξενοδοχείου ξεκινάει από μια μηχανή αναζήτησης. Με τις Google Ad Campaigns για ξενοδοχεία, όπως Search (PPC) και Display Campaigns μπορούμε να εμφανιστούμε στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης, να προβάλλουμε τις υπηρεσίες και τις προσφορές του ξενοδοχείου όταν κάποιος ταξιδιώτης αναζητά το κατάλληλο για αυτόν ξενοδοχείο στον προορισμό που επιθυμεί και να επιτύχουμε το στόχο μας που είναι η κράτηση μέσω ενός Call to Action button.

Website

Το website ενός ξενοδοχείου αποτελεί την ολοκληρωμένη διαδικτυακή του παρουσία, όπου υπάρχει συγκεντρωμένη όλη η εικόνα, η ταυτότητα, οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου, πληροφορίες για τον τουριστικό προορισμό και είναι το τελικό σημείο όπου ο δυνητικός πελάτης θα ολοκληρώσει ή όχι την κράτησή του.

Στη The Ads σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το website με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες. Δημιουργούμε ένα website απλό στη χρήση, εύχρηστο, ελκυστικό και παράλληλα που απεικονίζει την ταυτότητα και την εικόνα που το ξενοδοχείο θέλει να προβάλλει. Σημαντικά στοιχεία στα οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση είναι:

 • Ευκολία εφαρμογής στην κράτηση του ξενοδοχείου
 • Βελτιστοποιούμε το Website για κινητά
 • Βελτιστοποιούμε το Website για Voice Search, καθώς όλο και περισσότεροι αυτές τις μέρες, τα travel agencies και οι πιθανοί πελάτες χρησιμοποιούν φωνητική αναζήτηση για να λάβουν γρήγορες απαντήσεις.
 • Δημιουργούμε content & pages χρήσιμες για το δυνητικό πελάτη (Kριτικές πελατών – testimonials, virtual tours & maps, Hotel Blogging, που αυξάνει το SEO και τα οργανικά searches).

SEO-Βlog inbound marketing

Με το SEO αυξάνουμε τα οργανικά αποτελέσματα του ξενοδοχείου σας. Οι περισσότεροι δυνητικοί μας πελάτες ξεκινούν να αναζητούν δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά, όταν ψάχνουν τον επόμενο προορισμό τους, τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν στην ιστοσελίδα σας και στο περιεχόμενο που θα ήταν καλό να δημιουργείτε μέσα σε αυτήν (blog). Φυσικά, οι μηχανές αναζήτησης ξεκινούν με τις διαφημιζόμενες επιλογές, για αυτό επενδύουμε και σε μια στρατηγική διαφήμισης στη Google.

New Tools (Virtual Reality, AI)

Η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι απαραίτητη για να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό. Εκμεταλλευόμενοι τεχνολογίες Virtual Reality, μπορούμε να δημιουργήσουμε virtual tours, 360o video προβολή του ξενοδοχείου, έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο για τους πιθανούς επισκέπτες να «δοκιμάσουν πριν αγοράσουν», κάνοντας μια εικονική περιήγηση στο ξενοδοχείο σας από την άνεση του σπιτιού τους. Μπορούμε ακόμη να βιντεοσκοπήσετε μια περιήγηση σε ένα μέρος του ξενοδοχείου σας.Ακόμη, με την εξέλιξη των AI tools, τα AI Chatbots μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας και να βελτιώσουν το customer engagement.

Destination

[ the place to which someone or something is going or being sent. ]

Photography & Videography Marketing

Η εικόνα που θα παρουσιάσει η ξενοδοχειακή μονάδα είναι το βασικότερο σημείο επιλογής για το δυνητικό πελάτη. Η δημιουργία ενός concept φωτογράφισης και η δημιουργία corporate video θα βοηθήσει την αποδοτικότερη προβολή της εικόνας τους ξενοδοχείου.

Remarketing

Στον κλάδο των ξενοδοχείων πολύ σημαντικές είναι οι ενέργειες Remarketing, καθώς οι δυνητικοί πελάτες αναζητούν το κατάλληλο κατάλυμα που θα ταιριάζει στις ανάγκες τους και έτσι το ποσοστό εγκατάλειψης των online κρατήσεων είναι υψηλό, ψάχνοντας και συγκρίνοντας. Οι ενέργειες Remarketing, όπως καμπάνιες Eemarketing μέσω Google Ads και των κοινωνικών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, είναι απαραίτητες.

Αναγνωρίζουμε το σημείο του customer journey στο οποίο βρισκόμαστε και παρέχουμε εκείνο το επιπλέον κίνητρο, που θα κάνει τον δυνητικό πελάτη, τελικά πελάτη.

Influencer Marketing

Influence marketing είναι η μορφή marketing που εστιάζει σε συγκεκριμένους ανθρώπους-κλειδιά, των οποίων οι απόψεις μπορούν να επηρεάσουν το κοινό-στόχο του ξενοδοχείου. Ενδεικτικά, εντοπίζουμε τον κατάλληλο influencer για το κοινό-στόχο μας ή τοπικές διασημότητες και δίνοντας κίνητρα δημιουργούν περιεχόμενο προβάλλοντας το ξενοδοχείο μας σαν την ιδανική επιλογή διαμονής.

Other Platforms

Είναι σημαντικό να κρατάμε ενημερωμένα όλα τα κανάλια που προβάλουν το ξενοδοχείο μας και επηρεάζουν την τελική απόφαση των δυνητικών πελατών μας. Βοηθάμε στην ανανέωση του περιεχομένου σας σε κανάλια όπως είναι το Tripadvisor και το Google my Business, που προσφέρουν τη δυνατότητα στο ξενοδοχείο να προβάλει εικόνες από τη μονάδα και τις υπηρεσίες της και να διαχειριστεί κριτικές και εμπειρίες ταξιδιωτών.

Email Marketing

Χρησιμοποιήστε το email marketing για το ξενοδοχείο σας για να στείλετε εποχιακές προσφορές, κρατήστε το ξενοδοχείο σας στο μυαλό των πελατών με τακτικά ενημερωτικά δελτία και βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθοί σας ενημερώνονται για ανακοινώσεις τύπου και άλλα νέα.

Είστε έτοιμοι για περισσότερες κρατήσεις;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!